Peste 27 kg de chihlimbar au fost descoperite în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism

Peste 27 kg de chihlimbar au fost găsite ascunse în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism al unui cetăţean turc.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control a descoperit 27,8 kg de chihlimbar sub formă de şiraguri de mărgele, ascunse  în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism condus de un cetăţean turc.

În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse  a fi din chihlimbar.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor, în vederea confiscării şi expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor. Totodată, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.", anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat, vineri, 28 ianuarie.

Anul trecut, o reţea de contrabandă cu chihlimbar a fost destructurată

Peste 650 de kilograme de pietre semipreţioase de contrabandă au fost indisponibilizate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict şi a 4 percheziţii. Trei persoane, membre ale unei grupări specializate în contrabandă cu chihlimbar, au fost arestate preventiv, anunța IGPR în noiembrie 2021. 

Din cercetări a reieşit că, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Acest grup ar fi introdus ilegal pe teritoriul ţării, din Republica Ucraina, importante cantităţi de pietre semipreţioase (chihlimbar).

Ulterior, marfa ar fi fost scoasă din ţară, în vederea valorificării, prin intermediul a diferite firme de curierat, către diferiţi destinatari din Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Lituania, sub forma unor colete poştale, cu greutăţi variabile, cuprinse între 25 şi 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conţine diferite bunuri.

Astfel, în perioada februarie - noiembrie 2021, prin intermediul firmelor de curierat, ar fi fost expediate aproximativ 5.150 de kilograme de chihlimbar provenit din contrabandă. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel