Reţea de contrabandă cu chihlimbar, destructurată. Peste 650 kg de pietre semipreţioase, confiscate - VIDEO

Grupare specializată în contrabandă cu chihlimbar, destructurată.

Peste 650 de kilograme de pietre semipreţioase de contrabandă au fost indisponibilizate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict şi a 4 percheziţii. Trei persoane, membre ale unei grupări specializate în contrabandă cu chihlimbar, au fost arestate preventiv.

VIDEO: 



Poliţiştii Serviciului de Combatere a Macrocriminalităţii Economico-Financiare din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, efectuează cercetări într-un dosar penal.

Din cercetări a reieşit că, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Acest grup ar fi introdus ilegal pe teritoriul ţării, din Republica Ucraina, importante cantităţi de pietre semipreţioase (chihlimbar).

Ulterior, marfa ar fi fost scoasă din ţară, în vederea valorificării, prin intermediul a diferite firme de curierat, către diferiţi destinatari din Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Lituania, sub forma unor colete poştale, cu greutăţi variabile, cuprinse între 25 şi 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conţine diferite bunuri.

Astfel, în perioada februarie - noiembrie 2021, prin intermediul firmelor de curierat, ar fi fost expediate aproximativ 5.150 de kilograme de chihlimbar provenit din contrabandă.

La data de 11 noiembrie 2021, au fost organizate şi desfăşurate, sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, o serie de activităţi procedurale, având ca scop identificarea persoanelor implicate în activităţile ilicite, a mijloacelor de probă şi a bunurilor dobândite ca urmare a săvârşirii infracţiunilor, pentru a fi trase la răspundere toate persoanele implicate în această activitate infracţională.

Astfel, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Macrocriminalităţii Economico-Financiare şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au prins, în flagrant delict, un membru al grupării, având asupra sa 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă.

În continuare, au fost puse în executare 4 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Suceava, la domiciliile unor persoane fizice implicate în activitatea infracţională. Au fost descoperite 584 de kilograme de pietre semipreţioase.

De asemenea, au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 3 persoane bănuite, faţă de care, ulterior, a fost luată măsura reţinerii, şi, apoi, măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile. De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a 2.000 de euro şi 600 de lei, fiind ridicate totodată, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi un laptop.

Acţiunile au fost desfăşurate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, D.I.I.C.O.T. - Serviciul Tehnic, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române - Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş" şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel