Urmărește emisiunea live


Peste 1.000 de mașini Tesla au fost rechemate din cauza unei defecțiuni

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Departamentul australian al Transporturilor a rechemat 1.012 vehicule electrice Tesla vândute între 2017 și 2020 în urma unui accident mortal în care a fost implicat o mașină Tesla în China, a informat miercuri presa australiană.

Pe 5 noiembrie, doi pietoni, inclusiv un elev de liceu, au fost uciși și trei persoane, inclusiv șoferul, au fost grav rănite în provincia Guangdong din China, când șoferul vehiculului Tesla a pierdut controlul din cauza unei defecțiuni critice, scrie Urdu Point.

Rechemarea vehiculelor Tesla Model S și Model X vândute în Australia între 2017 și 2020 ar afecta 1.012 mașini, a raportat postul de televiziune australian ABC, adăugând că rechemarea este cauzată de o defecțiune care ar putea crește riscul unor accidente grave. Potrivit Departamentului de Transport al Statelor Unite, Tesla a rechemat 3,4 milioane de mașini doar în 2022 din diverse motive.

Tesla a fost fondată în 2003 ca ​​dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii aferente. Compania are sediul în Austin, Texas.

Citește și:

O mașină Tesla a scăpat de sub control, apoi a ucis doi oameni și a rănit alți trei - Video

O anchetă este în desfășurare în China, după ce șoferul unui autoturism Tesla, scăpat de sub control, a ucis două persoane și a rănit alte trei, în provincia Guangdong, scrie Ziarul de Iași.

Incidentul s-a produs duminică dimineață, pe 13 noiembrie, după ce șoferul mașinii Tesla Y, pe nume Zhan, a încercat să parcheze, dar deodată a pierdut controlul și a început să meargă cu o viteză foarte mare pe o distanță de doi kilometri. În goana sa a lovit mai multe mașini, a doborât un biciclist și a omorât două persoane - un bărbat pe motocicletă și o elevă de liceu.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt în continuare analizate, iar un raport urmează să fie făcut public, a anunțat poliția locală, scrie Reuters.

Șoferul nu era sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar vehiculul urmează să fie analizat. Șoferul a raportat deja accidentul companiei Tesla, iar reprezentanții săi au anunțat că vor asigura asistența necesară.

Tesla cheamă în service un milion de mașini. Care este defecțiunea

Tesla a transmis public că a observat o defecțiune la geamurile a 1,1 milioane de mașini care ar putea agăța ocupanții mașinii în timp ce se închid. Ferestrele ar trebui să se oprească dacă detectează un obstacol în calea lor, dar Tesla a spus că testele au descoperit o posibilă problemă în unele dintre mașinile sale. Problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare a software-ului over-the-air și că proprietarii de mașini nu vor trebui să-și aducă mașinile la furnizori sau reprezentanță.

Dosarul Tesla prezent la autoritățile federale de reglementare a siguranței nu prezintă niciun raport al companiei producătoare legat de problemă, cu atât mai puțin legat de răni sau decese, și că problema a fost descoperită doar în timpul testării, scrie CNN. Modelele implicate sunt Modelul 3 2017-2022, Modelul Y 2020-2021 și Modelele S și X 2021-2022.

Tesla (TSLA) a avut mai multe rechemări în care Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA i-a ordonat să facă modificări în modul în care a fost proiectată mașina. Spre deosebire de acele retrageri, această problemă a ferestrei provine dintr-un defect în producție.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel