Pesta porcină. Noi cazuri confirmate. Județul afectat

Pestă porcină
Descriere foto: Pestă porcină

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) a fost confirmată la porcii din două gospodării din judeţul Buzău, în localităţile Scurteşti, comuna Vadu Paşii, şi Gura Dimienii, comuna Beceni, a anunţat joi seara Instituţia Prefectului Buzău.

Potrivit sursei citate, în urma confirmării diagnosticului de către laboratorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA.

"Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, a fost dispusa uciderea porcinelor în una dintre cele două gospodării, precum şi ecarisarea carcaselor", a precizat sursa citată.

La această dată, în judeţul Buzău sunt şapte focare din exploataţii non-profesionale declarate în trei comune - Beceni, Balta Albă şi Vadu Paşii, precum şi un caz la un mistreţ pe raza fondului de vânătoare 41 Beceni.

Vezi și: Roșia Montana. Bădălău: Alte interese. Resursele trebuie exploatate

Iohannis, solicitare numire miniștri. Cazierul lui Mircea Drăghici - document


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82