Personal de asanare din Afghanistan, executat cu sânge rece

Pixabay
Pixabay

Mai mulți angajați ai unei companii ce se ocupă de curățarea câmpurilor de luptă de muniție neexplodată au fost uciși cu sânge rece de mai mulți atacatori mascați. 

Cel puțin 10 angajați ai Halo Trust, care munceau pentru asanarea fostelor teatre de luptă din Afghanistan, din provincia nordică Baghlan au fost uciși și alte zeci de persoane au fost rănite. Oficialii afgani au arătat cu degetul spre talibanii care au „început să tragă către toată lumea” din zona de lucru. . 

James Cowan, CEO al Halo Trust a declarat pentru BBC că „talibanii locali au venit să ne ajute și au speriat atacatorii”. Și reprezentanții talibanilor au negat faptul că ar fi implicați în atac. Violențele au răbufnit în zonă după ce Statele Unite ale Americii au început să retragă trupele din Afghanistan. 

Plecarea trupelor internaționale din Afghanistan a venit în contextul tratativelor de pace ce au loc între guvernul oficial afgan și reprezentanții trupelor de talibani. Mai multe districte din regiunea Baghlan au fost martore la noi lupte între talibani și forțele guvernului. 

Uciși cu sânge rece

Muncitorii au fost uciși de mai mulți atacatori înarmați și mascați, care au pătruns în zona de asanare la venirea serii, marți, 8 iunie. Pirotehniștii se aflau la sfârșitul zilei de muncă, eliberând un câmp de proiectilele neexplodate. 

Purtătorul de cuvânt al ministerului de interne din Afghanistan, Tareq Arian, a declarat reporterilor că „talibanii au intrat zona de asanare și au început să împuște pe toată lumea”. 

Talibanii au răspuns acestor declarații, cu un comunicat în care neagă orice implicare. „Condamnăm atacurile împotriva celor lipsiți de apărare și le considerăm brutale. Avem relații normale cu ONG-urile din zonă. Luptătorii noștri nu ar face niciodată un astfel de atac”, a scris pe Twitter Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor

Cowan, de la Halo Trust, a declarat pentru un radio al BBC că atacatorii au tras de aproape, împușcându-i pe muncitori „cu sânge rece”, iar talibanii au venit în ajutorul celor răniți. 

„Cred că este important să se afle că talibanii au negat orice responsabilitate pentru acest atac și într-adevăr, un grup de talibani a venit să ne ajute și au gonit atacatorii”, a declarat James Cowan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel