COD GALBEN  Pericol de inundații pe mai multe râuri din Ardeal și Muntenia. Hidrologii au instituit cod galben

Hidrologii susțin că este pericol de inundații în două bazine hidrografice din nordul și sudul țării. Specialiștii au instituit cod galben pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, în judeţul Satu Mare, şi Călmăţui, în judeţele Olt şi Teleorman.

Hidrologii au redactat un cod galben de creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri cotelor de atenție. Avertizarea a intrat în vigoare marți și este valabilă până miercuri, la ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna – curs inferior (sector îndiguit - judeţul Satu Mare) şi Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman).

„Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale cotei de atenție”, scrie pe portalul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Specialiștii atrag atenția că, în funcție de evoluția fenomenelor, prognoza hidrologică ar putea fi revizuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel