Percheziţii la locuinţa Regelui Internaţional al Romilor, Dan Stănescu. De ce este suspectat

Sursă foto: Dan Stanescu Regele International Crestin al Rromilor
Sursă foto: Dan Stanescu Regele International Crestin al Rromilor

Locuința lui Dan Stănescu, cel care se recomandă “Regele Internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni”, a fost percheziționată de polițiști. 

Zeci de percheziții au avut loc, în această dimineață, în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj la firme și persoane suspectate că ar fi obținut ilegal subvenții pentru angajarea unor persoane în pandemie, scrie ProTv.ro. Vizat în acest dosar este Dan Stănescu, fiul lui, nora și o contabilă care lucra pentru ei. Astfel, polițiștii au percheziționat “palatul” regelui romilor, aflat în Costești. Ei sunt suspectați că au obținut în mod ilegal subvenții de 400.000 de lei, adică jumătate din salariile unor oameni angajați doar pe hârtie.

“Profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei ar fi recrutat 68 de persoane cărora le-ar fi întocmit contracte individuale de muncă fictive, acestea neprestînd activități cu scopul de a obține subvenții pe care le-au folosit în interes propriu.”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș.

Dan Stănescu fiul lui, nora și contabila ar fi pretins că au angajat șomeri care aveau slabe șanse să-și găsească un loc de muncă, doar că actele depuse la agenția de ocupare a forței de muncă erau false, potrivit autorităților. Toți cei 68 de oameni angajați fictiv sunt, deocamdată, martori în dosar.

VEZI ȘI: Percheziții în Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. 68 de contracte de muncă ar fi fost încheiate în mod fictiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel