Percheziţii la cămătari. Zeci de persoane, duse la audieri

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Vineri, 27 mai, au loc percheziţii la persoane bănuite de camătă şi şantaj. 

Poliţiştii din Satu Mare efectuează, vineri, 11 percheziţii într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

"Totodată, poliţiştii pun în aplicare 65 de mandate de aducere a persoanelor bănuite la sediul Poliţiei, pentru audier", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Descinderile sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

La acţiune participă poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului pentru Protecţia Animalelor, precum şi jandarmi.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, scrie Agerpres. 

Reţea de trafic de persoane, destructurată de DIICOT

La data de 25.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. București și S.C.C.O. Vâlcea au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Râmnicu Vâlcea și Bistrița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, 3 inculpați au recrutat în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției (prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate. Inculpații au folosit metoda sex-touring, transportând persoanele vătămate în municipiile Bistrița, Oradea, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Pitești, dar și în afara țării, respectiv în Olanda, Belgia și Germania, unde au fost obligate sa practice prostituția.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 5 cartele SIM, mai multe înscrisuri și documente de identitate care interesează cauza, suma de 2000 lei, 2 plicuri cu zip-lock care conțin o substanță cristalina alb-gălbui și o bancnota rulată care conține urme de substanță pulverulentă de culoare alb gălbui.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus măsura reținerii cu privire la cei 3 inculpați cercetați în prezenta cauză, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora, arată un comunicat al DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel