Percheziții, în Vâlcea, într-un dosar de vaccinare fictivă. La sediul Parchetului, audieri

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Procurorii din Vâlcea fac, luni, 11 percheziții, dintre care două la sediile unor instituții și nouă la locuințele unor persoane, într-un dosar de vaccinare fictivă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii fac cercetări într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

„În cursul zilei de 13 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza județului Vâlcea, din care două sunt la sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, au transmis procurorii.

La sediul Parchetului urmează să fie audiate mai multe persoane.

La acțiune participă polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție, IGPR - Direcția Operațiuni Speciale și angajați ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

Există suspiciuni privind vaccinarea fictivă a mai multor persoane.

Bilanț coronavirus, 13 decembrie 2021: Sub 500 de cazuri noi și 45 de decese

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat sub 500 de cazuri noi de COVID-19. Sunt și 45 de decese, dintre care opt anterioare.

Conform datelor existente luni la CNCCI, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 494 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 45 de decese, dintre care opt anterioare.

Potrivit OMS, varianta Omicron pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, care continuă să provoace majoritatea cazurilor de infectare pe plan mondial. Datele ştiinţifice nu sunt încă suficiente pentru a stabili gradul de gravitate al bolii provocate de Omicron, deşi, pentru moment, simptomele par să fie „uşoare şi moderate”.

Un lot cu vaccinul AstraZeneca a ajuns în România

O nouă tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) a sosit luni în România. Dozele sunt depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale din țară.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că 31.200 doze de vaccin Vaxzevria au ajuns luni la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost duse în București pe cale terestră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel