Urmărește emisiunea live


Percheziţii de amploare în Bucureşti şi alte patru judeţe

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează, marţi dimineaţă, percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, 13 mandate de aducere urmând a fi puse în aplicare. 

Potrivit unui comunicat de presă al IJP, 19 percheziţii au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, persoanele vizate în cauză fiind bănuite că, în perioada 2010 - 2014, ar fi creat un circuit fiscal fictiv prin intermediul a 16 societăţi comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în vederea obţinerii unor beneficii materiale substanţiale.

Astfel, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele 'fantomă', persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA şi s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit. În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei. De asemenea, suma de 1.112.401 lei a fost supusă procesului de spălare a banilor prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor, scrie Agerpres.

În urma percheziţiilor, 13 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

 Activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile 'Matei Basarab' Ploieşti. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel