Percheziții masive la Roșia Montană! Pe cine vizează anchetatorii

Zeci de percheziții sunt efectuate în această dimineață, majoritatea în zona Roșia Montană, dar și în județele Bihor, Cluj și Mureș, într-un dosar privind executarea de activități miniere fără drept. Prejudiciul estimat în acest caz de anchetatori se ridică la peste 600.000 de lei, conform unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, sunt efectuate în total 64 de percheziții, dintre care 59 - în Alba, trei - în Mureș și câte una - în Bihor și Cluj, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de activități miniere fără permis sau licență, de evaziune fiscală, furt calificat și de spălare de bani.

Polițiștii vor pune în executare 48 de mandate de aducere.

[citeste si]

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizație, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat și comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanții, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

Prejudiciul cauzat astfel este estimat la peste 600.000 de lei.

Cercetările au fost efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

La percheziții participă în total 160 de polițiști din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul unor cadre din IPJ Mureș, Cluj și Bihor. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel