Percheziții la Voluntari, la primăria lui Florentin Pandele, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi 4 judeţe, fiind vizate circa 30 de adrese, unde se presupune că ar exista o evaziune fiscală de 2 milioane de euro. Primăria Voluntari, unde Florentin Pandele este de patru mandate primar, este și ea vizată de aceste descinderi. 

Poliţiştii efectuează,vineri dimineață, 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, 25 de suspecţi vor fi duşi la audieri. Aceştia sunt acuzaţi de spălare de bani prin firme.

Până la această oră nu se cunoaște dacăp edilul din Voluntari, Florentin Pandele, este vizat de aceste descinderi ale polițiștilor. 

Anchetatorii fac cercetări în acest caz şi vor pune  în executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive şi înregistrau achiziţii nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăţi de tip "fantomă", de unde îi retrăgeau.

"În fapt, mai multe persoane fizice şi juridice sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive şi înregistrarea unor achiziţii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăţi de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Citește și: Președintele Băsescu o amenință pe Gabriela Firea

Prejudiciul produs a fost estimat la două milioane de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La începutul lunii aprilie, Traian Băsescu o amenința, la o emisiune TV, pe Gabriela Vrânceanu Firea despre o posibilă implicare a soțului acesteia, primarul Florentin Pandele, în anumite afaceri care nu ar fi tocmai legale. 

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui (comuna Voluntari) se întâmplă destule lucruri rele", spune Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel