Percheziții la sediul unui partid și la domiciliul președintelui acestuia

Procurorii anticorupție din Chișinău au efectuat joi seara percheziții la sediul Partidului Liberal Democrat și la domiciliul liderului acestei formațiuni, Vlad Filat. Acțiunile au venit la puțin timp după ce Vlad Filat a fost reținut la sediul Centrului Național Anticorupție, pentru 72 de ore. Fostul premier de la Chișinău este acuzat de corupție și trafic de influență, în dosarul dispariției unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, informează mass-media locale, citate de Agerpres.

Toate aceste acțiuni au avut loc după ce lui Vlad Filat i s-a ridicat imunitatea parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chișinău. Votul a avut loc pe fondul unor proteste organizate de două formațiuni de stânga proruse - Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, și Partidul Nostru, al omului de afaceri Renato Usatîi.

Vlad Filat a respins acuzațiile ce i se aduc, afirmând că este vorba de un dosar politic, fabricat la comanda politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc, unul din rivalii săi politici, despre care a afirmat că ar controla sistemul de justiție din Republica Moldova.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Vlad Filat riscă 15 ani de închisoare.

Premierul Valeriu Streleț declara joi, în cadrul unei conferințe de presă, că, în pofida a tot ceea ce se întâmplă în prezent în Republica Moldova, nu va demisiona din funcție și va continua reformele, pentru a rezolva problemele stringente cu care se confrunta cetățenii țării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel