Percheziții la MediaPro. 11 persoane, REȚINUTE

Perchezițiile de marți de la grupul MediaPro s-a lăsat cu rețineri de 24 de ore pe numele a 11 persoane. 

Persoanele reținute sunt acuzate de spălare de bani și evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, cei reținuți ar fi păgubit statul cu 1,5 milioane de euro. Pe numele persoanelor reținute s-a început urmărirea penală. Potrivit procurorilor, cei 11 reținuți ar fi înființat societăți comerciale fantomă. Cu ajutorul acestor societăți ar fi reușit să fraudeze bugetul de stat cu un milion și jumătate de euro.

Cei reținuți sunt acuzați că ar fi făcut achiziții pe numele unor firme reale, apoi le-ar fi trecut pe numele firmelor care, în realitate, nu există. Aceștia ar fi falsificat mai multe acte, chitanțe și alte documente care făceau dovada unor plăți și, în acest fel, ar fi reușit să obțină acei bani. Practic, aceștia se duceau la bancă și scoteau sumele investite inițial, le declarau la stat ca și cum ar fi fost investite și reușeau să ia o parte din TVA înapoi.

VEZI și: Oana Stancu îl dă în judecată pe Robert Turcescu

Activitatea infracțională s-ar fi petrecut în anii 2009 și 2014. Anchetatorii spun că, în total, s-ar fi făcut achiziții de bunuri și servicii de 10 milioane de euro. Cei reținuți ocupă funcții de administratori și contabili pentru diverse firme. O persoană dintre cele reținute este angajată la studiourile MediaPro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel