Percheziții de amploare în București și Gorj. Află care sunt instituțiile vizate

În cursul zilei de astăzi, 1 noiembrie 2016, sunt efectuate 17 percheziții în București și Gorj. Perchezițiile vor avea loc la sediul anumitor instituții publice și comerciale, dar și la domiciliul persoanelor care sunt implicate în infracţiuni precum abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii.

Pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează astăzi, 1 noiembrie 2016 o serie de percheziții în București și Gorj. Perchezițiile au loc la sediul unor instituții publice și comerciale, precum și la reședințele persoanelor implicate în infracțiunile privind falsul intelectual, abuz în serviciu și uz de fals, conflict de interese și înșelăciune. Întreaga cercetare este coordonată de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție

Rezultatul probelor administrate până în prezent dezvăluie că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial, informează știripesurse.ro.

În urma acestor infracțiuni, bugetul statului a suferit un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel