Percheziții DNA la UMF Iași în cazul studenților străini "șterși" din lista inițială cu admiși

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Iași - au descins în această dimineață la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) "Grigore T. Popa" din Iași, cercetările vizând scandalul generat de retragerea unei liste cu 45 de studenți marocani care inițial fuseseră admiși la universitate.

Percheziţiile procurorilor DNA de joi dimineață s-au făcut pe baza sesizării făcute de Ministerul Educaţiei, acțiunea având legătură cu dosarele de înmatriculare ale unor studenți străini, informează ziaruldeiasi.ro

Miercuri seară, rectorul UMF Iași, Dragoş Pieptu, şi-a dat demisia după o întâlnire avută la sediul instituţiei de învăţământ superior cu ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu. Într-o declaraţie comună de presă, aceştia au specificat că s-au identificat grave disfuncţionalităţi la nivel administrativ în ceea ce priveşte procedura de înmatriculare a studenţilor străini, fiind identificate chiar fraude în ceea ce priveşte felul în care s-a calculat punctajul pentru admiterea acestor studenţi.

„Este o demisie de onoare, şi nu o demisie din culpă. Nu vorbim de asumarea unor fapte, ci de recunoaşterea gravităţii lor, printr-un gest simbolic, al demisiei. Subliniez, o dată în plus, că eu sunt cel care am depistat problemele, sesizând imediat acest fapt responsabililor din Ministerul Educaţiei", a declarat prof.dr. Dragoş Pieptu.

Potrivit sursei citate, Gabriela Cuciureanu, secretar-şef al rectoratului universităţii, a dispărut de mai multe.

Citește și: Scandal de proporții, după ce 45 de studenți au fost "excluși" de la UMF Iași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel