Scandal de proporții, după ce 45 de studenți au fost "excluși" de la UMF Iași

Ambasadoarea României în Maroc, Simona Mariana Ioan, a fost convocată, luni, la Ministerul marocan de Externe, pentru a da explicaţii după ce 45 de studenţi marocani, care figurau inițial înscrişi în primul an la Facultatea de medicină din Iaşi, au fost ulterior șterși din lista nouă publicată pe site-ul instituției, "fără a prezenta motivele acestei revizuiri".

Potrivit gandul.info, Mbarka Bouaida, ministru delegat în cadrul Ministerului marocan al Afacerilor Externe, s-a întâlnit luni cu ambasadoarea României, căreia i-a cerut "răspunsuri juste şi rapide", ştiind că studenţii marocani sunt victimele unor deficienţe exogene şi "riscă să piardă un an din parcursul lor universitar".

Ministrul a apreciat că aceste dificultăţi sunt cauzate de gestionarea opacă a dosarelor de înscriere a studenţilor marocani de către conducerea universităţii, care "a procedat la modificări succesive care au antrenat, fără o explicaţie justificată, excluderea studenţilor maricani, ai căror părinţi şi-au achitat în prealabil, de bună credinţă, obligaţiile faţă de universitate (plata taxelor şcolare cu valori între 2.000 şi 5.000 de euro-n.r.)".

La 5 octombrie, Facultatea din Iaşi a publicat o listă definitivă cu studenţii admişi şi care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate, în total 166 de studenţi, inclusiv marocani. Dar la 15 octombrie, Facultatea a publicat pe site-ul său o nouă listă, cu 121 de studenţi, care excludea numele celor 45 de studenţi marocani, "fără a prezenta motivele acestei revizuiri", a precizat Bouaida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel