Percheziții DNA în Dosarul "Gala Bute". Cătălin Tolontan: Dosarul merge spre final când Elena Udrea are probleme cu DNA și SRI

Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat, luni, informația conform căreia procurorii DNA efectuează percheziții în 18 locații din București și patru județe, în dosarul "Gala Bute". El a atras atenția asupra faptului că "dosarul merge spre finish acum, când Elena Udrea a intrat într-un impas atât cu conducerea DNA, cât și cu conducerea SRI".

Vezi aici detalii: DNA, percheziții masive în dosarul "Gala Bute"

Într-o intervențe telefonică la Realitatea Tv, Cătălin Tolontan a fost întrebat dacă "se sparge în acest moment buba în Dosarul 'Gala Bute'?".

"Nu știu dacă în acest moment dacă se va sparge sau nu buba, pentru că acest dosar este vechi de trei ani. De aproape trei ani de zile procurorii din DNA anchetează acest dosar. Faptul că se fac percheziții la trei ani de zile după începerea dosarului îmi ridică o sprânceană, recunosc lucrul ăsta. 

Am publicat acum un an și ceva materiale ample în care arătam că o parte importantă din cele 2,4 milioane de euro - bani europeni și bani din companiile naționale ale României - a ajuns într-o destinație care era ilicită conform contractului și conform desfășurării evenimentului. (...) O bună parte din banii ăștia pot fi recuperați, pentru că se află în conturi bancare. Mai departe, este treaba realmente a procurorilor.

Eu nu am niciun entuziasm în acest moment, după patru ani de muncă.

(...) E un caz serios. Sigur că miza este infimă, financiar vorbind, dar în privința mecanismului spălării banilor europeni nu este o miză infimă", a declarat jurnalistul de la GSP.

Vezi și: Antena 3: Denunț EXPLOZIV la DNA împotriva lui Traian Băsescu

Cătălin Tolontan a vorbit și despre timpul scurt care a trecut de la izbucnirea conflictului Elenei Udrea cu DNA și SRI până la momentul perchezițiilor DNA în Dosarul "Gala Bute".

"Există coincidențe evidente în acest dosar, nu ne putem face că nu le vedem. Că a fost dosarul scăpat de câteva ori, este o realitate, că, de exemplu, înainte de campania electorală, când, din informațiile noastre, brusc un procuror a fost pensionat, iarăși este un lucru adevărat. Deci nu s-a putut termina dosarul atunci, nu s-a putut termina nici acum patru luni, dosarul merge spre finish acum, când Elena Udrea a intrat într-un impas atât cu conducerea DNA, cât și cu conducerea SRI.

Astea sunt coincidențe pe care oamenii le observă și noi suntem datori să le tratăm ca atare", a conchis Cătălin Tolontan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel