Percheziții case de schimb valutar. Zeci de persoane audiate

Percheziții
Percheziții

Poliţiştii au dus la audieri, marţi, 16 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul schimbului valutar, după percheziţiile care au avut loc în cursul zilei, informează IPJ Ilfov. 

Persoanele în cauză urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - IGPR, al Biroului de Operaţiuni Speciale - DGPMB, al Serviciului de Operaţiuni Speciale - IPJ Constanţa. 

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 41 de percheziţii la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale din domeniul schimbului valutar. 

Activităţile au vizat două grupări infracţionale formate din 22 de persoane, din Ilfov, Bucureşti şi Constanţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul schimbului valutar ilegal. 

Una dintre grupări efectua activităţi de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, schimbând în valută sumele în lei obţinute din activităţi de evaziune fiscală de către administratorii unor societăţi comerciale din respectivul complex. 

Prin alte persoane implicate, banii astfel obţinuţi, tot lei, erau transferaţi membrilor celeilalte grupări din municipiul Constanţa, care deţin mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbate din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. 

Percheziţiile au fost efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, la activitate participând aproximativ 130 de poliţişti, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel