Pentru a proteja pădurile, Sri Lanka interzice importul de drujbe și închide fabricile de cherestea

Sri Lanka va interzice importurile de drujbe şi va închide fabricile de cherestea pentru a proteja pădurile, a anunţat vineri biroul de presă al preşedintelui Maithripala Sirisena, informează AFP.

"I-a dat ordin administraţiei să interzică importurile de drujbe începând de săptămâna viitoare", a declarat joi Sirisena, în timpul unei conferinţe asupra mediului, potrivit aceleiaşi surse.

Cu această ocazie, preşedintele srilankez şi-a făcut publică determinarea de a lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri şi de a creşte acoperirea forestieră a ţării sale de la 28% cât este în prezent la 31% în următorii zece ani.

În urmă cu patru luni, Sirisena, care este şi ministru al Mediului, i-a obligat pe toţi cei care folosesc drujbe să le înregistreze la poliţie, ceea ce a dus la recenzarea lor la 82.000 în trei săptămâni.

El nu a precizat dacă va interzice total folosirea de drujbe deja în uz, însă a subliniat că fabricile de cherestea au la dispoziţie cinci ani pentru a-şi opri activitatea, cerându-le tăietorilor de lemne să-şi găsească un alt loc de muncă în acest timp.

Vezi și: Cimpanzeii mai supravieţuiesc doar în 'ghetouri forestiere' pe Terra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel