Pentagonul respinge acuzațiile Moscovei și spune că submarinul nuclear american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei

Pentagonul respinge acuzațiile Moscovei și spune că submarinul nuclear american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei / Foto: Pixabay
Pentagonul respinge acuzațiile Moscovei și spune că submarinul nuclear american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei / Foto: Pixabay

Pentagonul ra respins acuzațiile Moscovei și spune că submarinul american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei.

Submarinele americane nu au efectuat operațiuni în apele teritoriale rusești, a declarat Kyle Reines, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, scrie Interfax.

„Ceea ce a spus Rusia despre operațiunile noastre în apele sale teritoriale nu este adevărat”, a spus oficialul militar într-un comunicat.

„Nu voi comenta locația exactă a submarinelor noastre, dar zburăm, înotăm și operăm în siguranță în apele internaționale”, a adăugat Reines.

Ce spunea Rusia despre submarinul american

Ieri, Ministerul rus al Apărării a raportat că o navă de război rusă a forțat sâmbătă un submarin nuclear al Marinei SUA să părăsească apele teritoriale ale Federației Ruse în regiunea Kurile, unde Marina Rusă desfășoară exerciții militare. Armata rusă a spus că echipajul submarinului american a fost informat că se află în apele teritoriale ale Federației Ruse și a cerut ca acesta să iasă imediat la suprafață, însă cererea a fost ignorată. După aceea, potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, „echipajul fregatei Flotei Pacificului Mareșalul Shaposhnikov a folosit mijloace adecvate”.

În plus, raportul ministerului spunea că „un submarin american a folosit un simulator autopropulsat pentru a dubla ținta pe radar și mijloace de control acustic și a părăsit apele teritoriale” ale Rusiei cu viteză maximă. După acest incident, atașatul militar american la Moscova a fost chemat la departamentul militar rus, unde i s-a înmânat o notă de protest din partea autorităților ruse. Citește mai mult AICI.

Biden și Putin vorbeau la telefon în acel moment

În timpul discuției telefonice Vladimir Putin și Joe Biden nu s-au referit la incidentul legat de apariția unui submarin nuclear american în apele teritoriale ale Rusiei în regiunea Kurile, a declarat Iuri Ușakov, consilier al președintelui rus.

"Suntem conștienți de acest lucru și se fac demersuri adecvate prin intermediul Ministerului Apărării. Dar acest subiect nu a fost atins în conversația președinților", a declarat Ușakov.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel