Kremlinul, după discuția lui Putin cu Biden: Acțiunile noastre vor fi anunțate în viitorul apropiat

Kremlinul, după discuția lui Putin cu Biden: Acțiunile noastre vor fi anunțate în viitorul apropiat / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Kremlinul, după discuția lui Putin cu Biden: Acțiunile noastre vor fi anunțate în viitorul apropiat / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Kremlinul a anunțat după discuția dintre Vladimir Putin și Joe Biden că își va anunța posibilele acțiuni în viitorul apropiat.

Rusia va anunța în curând ce acțiuni intenționează să întreprindă după ce va analiza răspunsurile SUA și NATO la propunerile sale de garanții de securitate, anunță Kremlinul, scrie Interfax.

„S-a spus că aproape am finalizat studiul interdepartamental al posibilelor noastre acțiuni, iar acest lucru va fi anunțat în viitorul apropiat”, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ușakov, în urma convorbirii telefonice dintre președinții Rusiei și SUA.

Astfel, el a răspuns la întrebarea dacă Rusia a indicat ce intenționează să facă în cazul unei provocări din partea autorităților ucrainene în legătură cu Donbas. Potrivit lui Ușakov, problema acțiunilor Rusiei în cazul în care Kievul ar fi provocat împotriva lui Donețk și Lugansk nu a fost discutată în timpul conversației telefonice dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

„Noi, în primul rând, am subliniat că vom lua în considerare considerentele care au fost prezentate astăzi de Biden”, a spus Ușakov.

Ce au discutat Vladimir Putin și Joe Biden



Totodată, Ușakov a remarcat că propunerile făcute de președintele SUA în timpul convorbirii telefonice „coincid în multe privințe cu conținutul răspunsurilor NATO și americane transmise nouă”.

Convorbirea telefonică dintre Putin și Biden a avut loc sâmbătă seara la inițiativa părții americane. Președinții Federației Ruse și ai Statelor Unite au stat de vorbă puțin mai mult de o oră.

Potrivit unei declarații a Casei Albe, în timpul conversației, Biden i-a spus lui Putin că Washingtonul este pregătit atât pentru o rezolvare diplomatică a tensiunilor din jurul Ucrainei, cât și pentru alte scenarii și a avertizat, de asemenea, că „dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii vor răspunde decisiv și vor exista consecințe rapide și grave pentru Rusia”. ( Vezi mai mult AICI)

Kremlinul, despre submarinul american descoperit în zona Kurile

În timpul discuției telefonice Vladimir Putin și Joe Biden nu s-au referit la incidentul legat de apariția unui submarin nuclear american în apele teritoriale ale Rusiei în regiunea Kurile, a declarat Iuri Ușakov, consilier al președintelui rus.

"Suntem conștienți de acest lucru și se fac demersuri adecvate prin intermediul Ministerului Apărării. Dar acest subiect nu a fost atins în conversația președinților", a declarat Ușakov. Vezi mai mult despre acest subiect AICI.

Ușakov, acuzații la adresa SUA: Pompează mușchii Ucrainei

Statele Unite escaladează artificial tensiunile în legătură cu presupusa invazie rusă a Ucrainei, Rusia nu înțelege de ce americanii transmit mass-mediei date în mod deliberat false despre acest lucru, a  mai spus Iuri Ușakov.

„Faptele sunt de așa natură încât americanii umflă artificial isteria în jurul așa-zisei invazii ruse planificate în Ucraina, chiar numesc datele acestei invazii. Și în paralel, împreună cu aliații, pompează mușchii militari ai Ucrainei. Sunt alocate resurse financiare importante pentru modernizarea armatei ucrainene, creșterea numărului de instructori de armată trimiși. Adică, însoțit de aceste declarații, se creează premisele pentru eventuale acțiuni provocatoare ale armatei ucrainene.", a declarat Ușakov.

Potrivit acestuia, „de câteva luni există tensiune în jurul mișcării trupelor noastre pe teritoriul nostru, chiar dacă nu departe de granițele ucrainene”. „În ultimele zile, ore, situația a fost pur și simplu dusă la absurd”, a mai spus Ușakov.

"Americanii aleg această cale. Ne-am subliniat considerentele și am subliniat de mai multe ori că nu înțelegem de ce ar trebui să transmitem mass-mediei informații în mod deliberat false despre intențiile noastre rusești", a conchis Ușakov.

Țările occidentale sunt îngrijorate de comasarea trupelor rusești lângă granița cu Ucraina. Au apărut mai multe avertismente că Rusia poate invada această țară în orice moment. Moscova susține însă că nu plănuiește vreo agresiune împotriva unui stat vecin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel