Pensionar acuzat de uciderea soției sale, la 39 de ani de la dispariția ei

Imagine de fsHH de la Pixabay
Imagine de fsHH de la Pixabay

Un pensionar de 88 de ani este acuzat de uciderea soției sale, la aproape patru decenii de când femeia a dispărut. 

David V., în vârstă de 88 de ani, a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției sale, Brenda V., de 48 de ani, în Kempsey, Worcestershire, Anglia.

Femeia a dispărut în anul 1982 și, până când nu au fost descoperite rămășițele sale, nu s-a pus problema unei crime. 

Rămășițele umane au fost descoperite în 2019, într-un puț al fermei bărbatului. Atunci, David V. a fost arestat, scrie BBC.

Procurorul de caz Mark Paul a declarat că 'decizia de a autoriza acuzația împotriva inculpatului a fost luată după examinarea atentă a tuturor probelor disponibile ale acestui caz complex și a stabilit că este necesară urmărirea penală în interesul public. Presupusele infracțiuni au avut loc între 2 mai 1982 și 5 mai 1982.'

Un purtător de cuvânt al Poliției West Mercia a precizat că 'David V., în vârstă de 88 de ani, din Kempsey, a fost acuzat, marți, 8 iunie și se va înfăţişa la Curtea Magistratului Worcester, marți, 15 iunie, în legătură cu descoperirea de rămășițe umane, identificate ca Brenda V., găsite la Kempsey în iulie 2019. Brenda a fost dată dispărută inițial în mai 1982', potrivit The Sun.

VEZI ȘI: Marius Csampar s-a apucat de gătit pe Internet, la un an după eliberare: „Trebuie să renunț la ideile de a face rău” / VIDEO

Cazuri similare

Cum a dus un chiștoc de țigară la rezolvarea unei crime vechi de 35 de ani

În vara anului 2020, The Independent relata că un bărbat a fost pus sub acuzare într-un caz vechi de mai bine de trei decenii, datorită unei probe ADN prelevate de pe un chiștoc de țigară în anul 1985.

Procurorul general al statului Oklahoma, Mike Hunter, a anunțat că ADN-ul lui Earl W., încarcerat pentru uciderea lui Paul A., a fost verificat de anchetatori, comparat fiind cu amprentele de pe chiștocurile de țigară găsite la locul faptei. 

'Progresele făcute în tehnologia ADN permit autorităților să verifice încă o dată aceste cazuri dificile. Doar pentru că trece timpul nu înseamnă că cei vinovați nu ar trebui să răspundă în fața legii, chiar și după 30 de ani', a spus el.

VEZI ȘI: Doi frați au stat în închisoare 31 de ani pentru o crimă pe care nu au comis-o. Vor fi despăgubiți cu 75 de milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel