Pensiile militare revin la nivelul de dinainte de recalcularea din 2010

Proiectul de lege potrivit căruia pensiile militarilor recalculate în 2010 revin la nivelul de dinainte de recalculare a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților. Proiectul a fost votat cu 262 de voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi 22 de abţineri.

Proiectul prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.

Proiectul a fost iniţat de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobriţoiu, Gabriel Vlase, George Scutaru, Mihăiţă Calimente, Radu Stroe.

După vot, George Scutaru a precizat că adoptarea acestui proiect îndeplineşte unul dintre primele obiective ale USL, şi anume revenirea la pensiile militare la cuantumul din 2010.

Deputatul PDL, Gheorghe Tinel, a spus că PDL s-a abţinut de la vot deoarece nu este convins că prin acest act normativ se face dreptate până la capăt. "Aţi venit pentru un angajament făcut grupului Dogaru", a spus Tinel Gheorghe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel