Penitenciare. Tudorel Toader-Mihai Tudose: Să ÎNCHEIEM subiectul

 Premierul Mihai Tudose i-a solicitat, miercuri, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să accelereze proiectele privind construcţia sau modernizarea penitenciarelor româneşti pentru a se evita astfel penalităţile pe care România ar trebui să le plătească de anul viitor urmare a unei decizii pilot a CEDO. 

"Nu în ultimul rând, cu bucuria de rigoare, ca să nu spun stupoare că nu ştiu ce se întâmplă, înţeleg că dăm drumul la un penitenciar nou", a declarat premierul în deschiderea şedinţei de guvern. 

Tudose l-a invitat, apoi, pe ministrul Justiţiei să facă o prezentare a situaţiei. 

Tudorel Toader a expus măsurile avute în vedere de minister pentru rezolvarea aglomerării din penitenciarele româneşti. 

"În vederea îndeplinirii cerinţelor hotărârii pilot a CEDO este propunerea de preluare a două unităţi militare de pe raza comunei Unguriu, judeţul Buzău, unităţi militare aflate, evident, în patrimoniu, în administrarea MApN. Este o suprafaţă de teren foarte generoasă, are clădiri care sunt solide, bune de folosit pentru Administraţia Penitenciarelor şi acolo avem în vedere să vă propunem construcţia unui nou penitenciar, un penitenciar modern, la standarde europene, care, împreună cu penitenciarul de la Berceni, unde s-a dat drumul la studiul de fezabilitate, să asigurăm capacitatea de cazare la cei patru metri pe deţinut, astfel cum ne obligă Convenţia Europeană, cum ne obligă jurisprudenţa CEDO", a explicat Toader. 

Premierul i-a transmis "felicitări" ministrului Justiţiei, dar, în acelaşi timp, i-a cerut acestuia accelerarea implementării măsurilor. 

"Felicitări, dar haideţi să închidem subiectul, că ne pasc penalităţi", a spus Tudose. 

Ministrul Justiţiei a precizat că înainte de şedinţa de guvern a vorbit cu agentul european la CEDO, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel