Pe fondul tensiunilor cu SUA, Iranul a efectuat al 5-lea EXERCIȚIU militar din 2021

Pe fondul tensiunilor cu SUA, Iranul a efectuat al 5-lea exercițiu militar din 2021
Pe fondul tensiunilor cu SUA, Iranul a efectuat al 5-lea exercițiu militar din 2021

Armata iraniană a efectuat un alt exercițiu de-a lungul coastelor sudice ale țării, la câteva zile după ce Statele Unite au zburat peste Orientul Mijlociu cu bombardiere B-52 capabile să transporte arme nucleare.

După ce Statele Unite ale Americii au zburat pe deasupra Orientului Mijlociu cu avioane capabile să transporte arme nucleare (mai multe detalii AICI), armata iraniană a efectuat un alt exercițiu de-a lungul coastelor sudice ale țării.

În cea de-a cincea manifestare militară din ultimele două săptămâni, forțele terestre ale armatei au organizat operațiuni de război pe uscat, în aer și pe mare, de-a lungul coastei Makran și a Mării Oman. Armata a mai spus că desfășoară forțe de răspuns rapid pentru a testa „o varietate de tactici creative indigene” și folosește scafandri pentru a completa scenarii predefinite.

„Astăzi, forțele terestre ale armatei au realizat capacități operaționale considerabile în desfășurarea de drone și rachete”, a declarat generalul de brigadă Mohammad Hossein Dadras, șef adjunct al armatei iraniene.

Iranul a fectuat 5 exerciții în acest an

Ca răspuns la creșterea prezenței militare a SUA, armata iraniană și Corpul Garda Revoluționară Islamică (IRGC) au organizat mai multe operațiuni militare în 2021. Armata a efectuat un exercițiu pentru drone fabricate local și a lansat torpile de la submarine, în timp ce IRGC a dezvăluit o imensă bază de rachete subterane și a testat obuze cu rază lungă de acțiune despre care a spus că ar putea lovi nave și portavioane inamice la mai mult de 1.800 km depărtare (vezi AICI).

Într-un discurs de marți, comandantul-șef al IRGC, Hossein Salami, a declarat că operațiunile de război aduc „calm și încredere” pentru poporul iranian și semnalează că Iranul nu se va lăsa, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel