Bombardiere americane au zburat peste Orientul Mijlociu. Iranul condamnă „intimidarea“ / FOTO

bombardiere americane orientul mijlociu iranul condamna intimidarea sursa foto: Pixbay
bombardiere americane orientul mijlociu iranul condamna intimidarea sursa foto: Pixbay

Iranul condamnă ultimul gest al forțelor aeriene americane de a tranzita spațiul aerian din Orientul Mijlociu cu bombardiere B-52.

Mai multe bombardiere B-52 ale forțelor aeriene din Statele Unite au zburat peste Orientul Mijlociu, iar Iranul a reacționat prin sugestia ca bugetul militar al SUA să fie alocat asistenței medicale, în detrimentul „tacticilor de intimidare“.

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a declarat duminică că „patrulele de prezență” au zburat „ca o parte esențială a poziției defensive a CENTCOM”.

Ultimele manevre militare vin în timp ce analiștii de securitate au avertizat asupra faptului că președintele american Donald Trump ar putea lua măsuri militare împotriva Iranului, în ultimele sale zile de mandat. De asemenea, în ultimele săptămâni, armata SUA a luat o serie de măsuri menite să descurajeze Iranul, subliniind în același timp că nu intenționează să sancționeze în vreun fel Teheranul.

Iranul a condamnat misiunea

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a condamnat duminică misiunea B-52, spunând că dacă măsura ar fi o încercare de a intimida Teheranul, atunci SUA ar fi mai bine să-și cheltuiască miliardele „pentru sănătatea contribuabililor”, informează AlJazeera.

Zborurile B-52, inclusiv al unei aeronave capabile să transporte până la 32.000 kg de arme, inclusiv bombe nucleare, a avut loc la o zi după ce Corpul de Paza Revoluționară Islamică a testat rachete și drone cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor terestre și maritime din Iran, a patra manifestare militară din ultimele două săptămâni (mai multe detalii AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel