EXCLUSIV  Pe ce (nu) se revoltă românii. Alfred Bulai, exemplu tare cu multinaționalele / Oamenii nu se mai coalizează împotriva problemelor reale / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Alfred Bulai a vorbit despre revolta românilor față de anumite forme de autoritate care exercită, mai mult sau mai puțin, o influență asupra lor.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, de la DC News, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre tendința românilor de a se revolta pe instituții sau lucruri minore care nu le afectează în vreun fel nivelul de trai:

„Cine e la modă acum? Google, Internetul! Pe internet este atacată orice formă de autoritate. Ne mobilizăm împotriva bisericii: E nenorocire! BOR face, drege! Marele Alb... . După aia ne întoarcem la școală, îl luăm pe medic, îl luăm pe judecător“, a spus Val Vâlcu.

„Dar împotriva capitalului nu ne revoltăm, împotriva corporațiilor nu ne revoltăm! Ne revoltăm pe chestiunile mici, care nu au cine știe ce valoare, tocmai pentru că e vorba de o dulce manipulare în spate și nu e nimic întâmplător. Oamenii au preocupări insignifiante și sunt încurajați să înjure - nu e vorba de critică atunci când permiți formule în care oamenii au un limbaj deplasat - și să instige“, a spus Alfred Bulai.

„Dar merg pe stradă și înjură. Mai înjuram între noi pe terenul de fotbal, la sala de sport, dar acum vezi într-o benzinărie 2-3 tineri cum vorbesc...“, a adăugat Val Vâlcu.

„Este o scădere a încrederii în instituții într-un spirit care îi face pe oameni să nu se coalizeze împotriva problemelor reale pe care chiar le au“, a adăugat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -     EXCLUSIV  ”Apropo de valorile din comunism”. Alfred Bulai, exemplul colegului său ajuns pompier: Îl mai chemau la Securitate/ Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel