PDL, în pragul scindării. Taberele lui Blaga și Boc se bat pentru ce a mai rămas din partid

pdl
pdl

Demisii la vârf, certuri și acuze la nivelul Colegiului Director, de vineri, a PDL, au dus, după circa o oră de la începerea ședinței, în pragul scindării partidului. Cristian Preda și Sever Voinescu au demisionat, iar aripile fostului premier Emil Boc și a lui Vasile Blaga se luptă pentru a prelua conducerea PDL.

Rezultatele dezastruoase de la alegerile de duminică au dus PDL în pragul scindării la Colegiul Director, de vineri. Doi lideri ai partidului și-au depus deja demisiile din funcțiile de conducere ale partidului. Şedinţa Colegiului Director al PDL s-a soldat cu o scindare a taberelor din partid. Pe de o parte se află susţinătorii preşedintelui democrat-liberal Vasile Blaga, iar de cealaltă cei ai fostului lider al partidului, Emil Boc.

Vasile Blaga se ţine de scaun, deşi mulţi colegi i-au cerut să plece. Un alt nume greu din partid, Cezar Preda, s-a răzgândit în privinţa demisiei.

Potrivit România TV, la un moment dat, tabăra susţinătorilor lui Boc, printre care Roberta Anastase, Gheorghe Ştefan şi Alexandru Nazare, s-a retras din sala de şedinţă. După mai multe minute, Roberta Anastase a revenit în sala în care are loc Colegiul Director PDL pentru reluarea lucrărilor.

Analistul Bogdan Chirieac a declarat la un post TV că o schimbare a lui  Blaga cu Falcă, tot aia este în momentul de față, iar dacă îl aduci înapoi pe Boc, e perfect, te poți  duce cu partidul la șase la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel