Patru români implicaţi în accidentul cu 21 de morţi de marţi seară, de lângă Veneţia. Ciucă anunţă că autorităţile fac demersuri pentru repatriere

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

MAE anunţă că patru români au fost implicaţi în accidentul de marţi seară din regiunea Mestre, de lângă Veneţia, soldat cu 21 de morţi. 

Update: Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis condoleanţe familiei celor patru români decedaţi în urma accidentului rutier din Veneţia, Italia, şi precizează că autorităţile române depun toate eforturile pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

"Condoleanţe familiei celor patru români decedaţi în urma tragicului accident rutier petrecut la Veneţia. Dumnezeu să îi odihnească! Autorităţile române depun acum toate eforturile pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite. Aşteptăm cu toţii rezultatele anchetei oficiale din Italia", a scris Nicolae Ciucă, miercuri, pe Facebook.

Update: "Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. Dumnezeu sa-i odihnească!", a scris şi premierul Marcel Ciolacu. 

Update: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj familiilor victimelor. 

"Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare", a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

- ştirea iniţială - 

.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces", transmite MAE.

Conform lui Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, toţi cei patru români au decedat. 

CITEŞTE ŞI Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi" - Galerie foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel