Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi" - Galerie foto

Un autobuz a căzut de pe un pod din Italia. Cel puţin 21 de persoane au murit. 

Cel puţin 21 de persoane au murit marţi după ce un autobuz s-a prăbuşit marţi seara de pe un pod la Veneţia, în nordul Italiei, a anunţat primarul oraşului, Luigi Brugnaro, citat de cotidianul italian la Repubblica - transmite Reuters.

O tragedie a lovit comunitatea noastră în această seară, cu numeroase victime printre cei prezenţi la bordul autobuzului care a căzut de pe un pod în apropiere de Mestre, pe uscat, a anunţat primarul pe Facebook, descriind 'o scenă apocaliptică', relatează şi AFP, conform Agerpres. 

Presa italiană vorbeşte despre 12 răniţi şi 4 sau 5 persoane care nu au fost încă găsite, pe lângă pasagerii decedaţi. Printre persoanele care au murit s-ar număra şi 2 copii, scrie Il Mesagero. Autobuzul era alimentat cu CNG. 

"Sunt mulţi morţi, prea mulţi". Acestea sunt cuvintele unui pompier care a ieşit din zona accidentului pentru câteva minute. Zona este patrulată de poliţişti, şi aceştia nu permit accesul nimănui care nu face parte din trupele de intervenţie. Autorităţile locale au activat protocolul pentru urgenţe majore, care permite folosirea tuturor camerelor de urgenţă disponibile şi chemarea de acasă a personalului medical. La faţa locului sunt cel puţin 40 de ambulanţe, scrie Corriere della Sera

Şi premierul Giorgia Meloni a transmis un mesaj. 

"Îmi exprim cele mai sincere condoleanţe, atât ale mele cât şi ale întregului guvern. Gândurile noastre merg către victime, familiile lor şi prietenii acestora. Sunt în contact direct cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a fi la curent cu desfăşurarea intervenţiei". 

Nu se cunosc pentru moment circumstanţele în care s-a produs accidentul, însă autobuzul pare să fi căzut în gol cel puţin 10 metri, după ce a rupt parapetul de pe pod. Autobuzul a căzut între un depozit şi şinele de tren care duc în staţia Mestre, moment în care ar fi luat foc. Conform Departamentului de Pompieri Veneţia, mai mulţi pasageri au fost găsiţi carbonizaţi. 

Ediţia online a publicaţiei ilgazzettino.it scrie că autobuzul aparţinea companiei La Linea care efectuează curse în localităţile Veneţia şi Chioggia, precum şi interurbane în provincia Veneţia, conform Agerpres.

Întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt al primarului a raportat un bilanţ de "cel puţin 20 de morţi, printre care doi copii".

"Cel puţin zece persoane rănite, de gravitate diferită, au fost deja evacuate de la locul accidentului şi transportate la spitale" din regiune, în special în Mestre, Padova şi Treviso, a precizat el. "Operaţiunile continuă pentru salvarea şi centralizarea altor posibili răniţi", a adăugat el.

Cel mai grav accident de acest gen din Italia până în prezent a avut loc pe 28 iulie 2013. Un autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri, toţi din provincia Napoli şi care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, a căzut pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli. 38 de persoane au murit pe loc, două au decedat din cauza rănilor suferite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel