Patru agenți de poliție, suspectați de acte de corupție

Mai multe percheziţii sunt efectuate miercuri în judeţul Ialomiţa, într-un dosar instrumentat de Serviciul Judeţean Anticorupţie care vizează comiterea unor fapte de corupţie de către 11 persoane, dintre care patru agenţi de poliţie

Percheziţiile sunt efectuate la două sedii de poliţie din judeţul Ialomiţa, la domiciliile celor patru agenţi, precum şi la domiciliile altor suspecţi, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, transmis AGERPRES.

'În fapt, s-a reţinut că trei agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ialomiţa au pretins sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane, pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de serviciu. În acest sens, cei trei poliţişti au înlesnit activitatea infracţională a şase persoane civile, constând în infracţiuni de furt', se precizează în comunicat.

Unul dintre cei trei agenţi mai este suspectat că, împreună cu o persoană civilă, şi-a traficat influenţa pe lângă un alt poliţist, care a primit 3.000 de lei mită de la administratorul unei societăţi comerciale al cărui angajat a fost surprins în timp ce conducea un autotractor ce nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege pentru a circula pe drumurile publice.

'Acelaşi agent de poliţie care a primit mită a pretins şi primit, în calitate de poliţist rutier, bonuri de carburant de la un conducător auto care a tranzitat zona de competenţă, pentru a nu lua nicio măsură faţă de abaterile constatate', se mai arată în comunicat.

La percheziţiile efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au participat ofiţeri ai serviciilor anticorupţie din Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu şi Teleorman, sprijiniţi de structurile centrale ale DGA, Serviciul Român de Informaţii şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel