Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusiei, Chiril I, a ajuns la Bucureşti

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Chiril I,  a ajuns, joi, după-amiaza,  în România. Aceasta este prima vizită în ţara noastră a unui Întâistătător al Bisericii Ruse după 1989 şi prima vizită a Preafericitului Părinte Chiril în ţara noastră după alegerea sa ca patriarh.

Delegaţia rusă a adus de la mănăstirea Diveevo un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care apoi va fi dăruit comunităţii ortodoxe ruse din Bucureşti (Biserica Sfântul Nicolae – Tabacu).

"Am mai fost în București, dar acest lucru s-a întâmplat în secolul trecut. Am onoarea de a transmite felicitările mele fratelui meu, Preafericitul Patriarh Daniel, la 10 ani de la intronizarea sa ca Patriarh", a declarat Patriarhul Chiril la sosirea în România.

"Sfinții din Rusia si cei din România sunt sfinții noștri comuni. Valorile ortodoxiei sunt comune pentru Romania si Rusia. Relatiile bune intre oameni sunt atunci cand au valori comune si oricum ar decurge istoria, noi crestinii ortodocsi, care traim in tari diferite, trebuie sa tinem minte ca avem valori comune. Fie ca Dumnezeu sa pazeasca Romania", și-a încheiat Chiril primul discurs din cadrul vizitei de la București.

Conducătorul Bisericii Rusiei a fost întâmpinat în salonul oficial al aeroportului de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române formată din:

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,
IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Exarh patriarhal,
Pr. Michael Tiţa, Consilier patriarhal,
Pr. Costin Spiridon, Consilier patriarhal,
Pr. Valentin Fătu, Secretar patriarhal,
Pr. Mihai Muşat, Secretar,
Pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

[citeste si]

Patriarhul Kirill a venit în România însoţit de:

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ilarion de Volokolamsk, Coordonatorul Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei,
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Serghie de Solnetchnogorsk, Vicar Patriarhal,
Pr. Protoiereu Nicolae Balashov, vicepreședinte Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei,
Pr. Protoiereu Andrei Bondarenko,
Pr. Alexandr Volkov, Coordonatorul Biroului de Presă,
Pr. Igor Yakimciuk, secretar relaţii Interortodoxe al Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei.

Patriarhul Moscovei se află în România la invitaţia Patriarhului Daniel pentru a participa la manifestările religioase şi culturale prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale, 27 octombrie. Preafericirea Sa va prezida Liturghia oficiată în ziua sărbătorii Sfântului Cuv. Dimitrie cel Nou, iar a doua zi va participa la şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

"În programul vizitei întâistătătorului a Bisericii Ortodoxe Ruse este inclusă participarea la Dumnezeiasca liturghie în ziua ocrotitorului Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Basarabov, precum și la festivitățile legate de 10 ani de la întronizarea preafericitului patriarh Daniel".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel