Patriarhul Kirill vrea să interzică clinicilor private să facă avorturi

Patriarhul Kirill vrea să interzică cliniclor private să facă avorturi / Foto: Facebook Patriarhul Kirill
Patriarhul Kirill vrea să interzică cliniclor private să facă avorturi / Foto: Facebook Patriarhul Kirill

Patriarhul Kirill vrea ca spitalele private din Rusia să nu mai aibă dreptul de a efectua avorturi.

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill a venit cu inițiativa de a interzice clinicilor private din Rusia să mai facă avorturi, scrie Interfax. El a venit cu această propunere în fața parlamentarilor ruși.

„Propunerile care sunt făcute acum de legiuitori sunt importante – în special, oprirea avorturilor în clinicile private, ceea ce va face statisticile mai precise și nu va exista nici un stimulent pentru a urmări profiturile în detrimentul, scuzați-mă, distrugerii vieţilor copiilor.”, a spus patriarhul marţi. 

El i-a îndemnat pe legiuitori să adopte o abordare mai îndrăzneață a problemei protecției vieții și să îi ignore pe cei care se împotrivesc și critică această inițiativă. Ciudat este că  patriarhul Kirill își argumentează poziția numindu-i pe medicii din clinicile private "oameni de afaceri".

„Orice acțiuni ilegale ar trebui să primească un răspuns decent”, a spus patriarhul, exprimându-și speranța că organele de aplicare a legii se vor asigura că problemele de sănătate rămân „în jurisdicția exclusivă a comunității medicale profesioniste, și nu a oamenilor de afaceri”.

Patriarhul Kirill, despre dreptul moștenitorului nenăscut

Patriarhul Kirill a atras, de asemenea, atenția parlamentarilor asupra faptului că Codul civil al Rusiei protejează dreptul moștenitorului nenăscut. În opinia sa, această normă legislativă poate fi editată în așa fel încât viața unui copil, viitor membru al societății, să fie protejată de lege încă din momentul nașterii.

"Este uimitor - dreptul la moștenire este protejat, dar dreptul copilului nu este protejat! De unde avem asta, de la ce cultură, de la ce tradiții?" a mai spus Kirill.

Directorul OMS lansează un apel în favoarea dreptului la avort

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat recent un apel în favoarea dreptului la avort.

"Restrângerea accesului la avort nu reduce numărul de proceduri, ci determină femeile şi tinerele fete să recurgă la proceduri periculoase", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus pe contul său de Twitter. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel