Patriarhul Kirill al Rusiei, sancționat de Marea Britanie

Patriarhul Kirill
Patriarhul Kirill

Marea Britanie a decis impunerea de sancțiuni împotriva patriarhului Kirill al Rusiei, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin și susținător vocal al războiului din Ucraina, anunță TASS.

Patriarhul Kirill urmează să se alăture listei de oficiali și oligarhi ruși împotriva cărora Marea Britanie a impus sancțiuni.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a remarcat prin numeroasele sale declarații pro-război de la declanșarea „operațiunii militare speciale” de către președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie, fiind criticat dur și de patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul creștinătății ortodoxe din cauza poziției față de invadarea Ucrainei.

De asemenea, la începutul lunii mai, Patriarhul Kirill  a fost inclus pe lista oficialilor ruși împotriva cărora Uniunea Europeană urma să impună sancțiuni, ca parte a celui de-al șaselea pachet de măsuri îndreptate împotriva Rusiei.

Însă câteva zile mai târziu premierul ungar Viktor Orban a anunțat că guvernul său nu va susține sancționarea patriarhului Rusiei, afirmând că problema libertății religioase este „sacră și inviolabilă” în Ungaria.

Vezi și: Zelenski va participa la reuniunea G7, anunță cancelarul german Olaf Scholz

Marea Britanie a anunţat, joi,  că l-a sancţionat și pe comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova.

Foreign Office-ul a declarat că a sancţionat-o pe Lvova-Belova pentru transferul forţat şi adopţia copiilor ucraineni. Comunicatul adaugă că patru înalţi oficiali militari dintr-o unitate „cunoscută că a ucis, violat şi torturat civili” în oraşul ucrainean Bucea au fost de asemenea sancţionaţi.

„Vizăm facilitatorii şi autorii războiului (preşedintelui rus Vladimir) Putin care au adus nespusă suferinţă Ucrainei, inclusiv transferul forţat şi adopţia de copii”, a declarat ministrul de externe britanic Liz Truss în comunicat.

Potrivit guvernului, sancţiunile vizează de asemenea aliaţi ai lui Putin, comandanţi militari şi dealeri de arme ruşi.

Principalele ţări occidentale au anunţat sancţiuni masive împotriva Rusiei în ultimele luni asupra a ceea ce spun că este o invazie a Ucrainei în februarie. Moscova a numit-o o operaţiune militară specială, susţinând că scopul ei este de a dezarma şi „denazifica” vecinul său, potrivit  Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel