Patriarhul Kiril, vizită în România. Chirieac explică importanţa evenimentului

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, va sosi joi, 26 octombrie, la București, unde va participa la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Bogdan Chirieac consideră că este un eveniment de mare importanţă.

„Este un eveniment semnificativ, de mare importanţă, indiferent ce s-ar spune. Probabil că Patriarhul Kiril, unul dintre apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin, va veni şi cu mesaje pentru Patriarhul Daniel. Este o responsabilitate enormă în acest moment pe Preafericitul Daniel. Ce tip de mesaje, mi-e greu să spun acum. Cu siguranţă, deşi se vor focaliza în domeniul credinţei, ortodoxiei, importanţei pe care o are Biserica Rusă, în spate, se vor afla şi mesaje politice", a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, analistul Bogdan Chirieac.

De asemenea, acesta a precizat că mesajele lui Kiril trebuie analizate.  

[citeste si]

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, Patriarhul Kiril va coliturghisi, vineri, la slujba oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală. Alături de cei doi ierarhi, vor sluji Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al Întregii Albanii, Anastasie, Arhiepiscopul de Presov și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia, Rastislav, împreună cu alți ierarhi străini și români prezenți la hram, preoți și diaconi.

Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse va aduce un fragment din Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care va fi dăruit comunității ortodoxe ruse din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel