Patriarhul Kiril al Rusiei cere îndurare pentru civilii din Ucraina: Empatizez profund cu toți cei care au fost atinși de necazuri

Patriarhul Kiril al Rusiei cere îndurare pentru civilii din Ucraina.

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a cerut armatei să prevină victimele civile în zona de conflict din Ucraina, scrie Interfax. Apelul său vine după ce în această dimineață Rusia a invadat Ucraina. Momentan au fost raportate 10 victime în rândul civililor, dar numărul acestora ar putea crește de la o oră la alta, în condițiile în care conflictul escaladează din ce în ce mai mult.

Fotografiile de la atacurile aeriene din întreaga Ucraină arată costul uman deja dezastruos al invaziei ruse care a lăsat întreaga lume îngrozită. Într-un atac, forțele lui Putin au bombardat un bloc de apartamente, lăsând mulți locuitori însângerați și ucigând un băiat de 15 ani.

VEZI ȘI: Războiul din Ucraina în imagini. Oameni îngroziți, răniți și copii nevinovați. Unii se ascund, alții fug cu tot cu animale - GALERIE FOTO

”Facem apel la toate părțile în conflict să facă tot posibilul pentru a evita victimele civile.”, se arată în discursul patriarhului, publicat joi seară pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul Kiril a spus că percepe suferința oamenilor cauzată de evenimente cu durere profundă și sinceră. ”În calitate de Patriarh al Întregii Rusii și Întâistătătorul Bisericii, a cărui turmă se află în Rusia, Ucraina și alte țări, empatizez profund cu toți cei care au fost atinși de necazuri”, scrie patriarhul Kiril al Rusiei.

Patriarhul Kiril, apel către clerici: Să acorde ajutor victimelor

El a făcut apel la episcopi, pastori, monahi și călugări să ofere toată asistența posibilă tuturor victimelor, inclusiv refugiaților, persoanelor rămase fără adăpost și fără mijloace de trai.

Patriarhul Kiril a amintit că popoarele rus și ucrainean au o istorie comună de secole, care datează de la Botezul Rusiei de către Sfântul Egal cu Apostolii Prințul Vladimir. ”Cred că această comunitate dată de Dumnezeu va ajuta la depășirea diviziunilor și contradicțiilor care au apărut și care au dus la conflictul actual.”, mai susține patriarhul Kiril.

El a făcut apel la întreaga Biserică Rusă să ridice o rugăciune profundă și fierbinte pentru restabilirea rapidă a păcii și încetarea focurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel