EXCLUSIV  Patriarhul Daniel versus Papa Francisc, fotografia care umple Internetul. Dana Grecu: Nu ai cum să nu faci comparație

Dana Grecu a vorbit despre diferența de imagine dintre Papa Francisc care a spălat și sărutat picioarele unor oameni bolnavi și Patriarhul României.   

"Ai văzut ce face Papa? PR-ul acesta este o diferență de atitudine uriașă între capii celor două bisericii (n.r. - Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă). De exemplu, la noi aici, referitor la Patriarhul României, eset o diferență de atitudine. Ultima oară când a ieșit pe străzi era așa, un fel de rățoială, era povestea cu Colectivul. Oamenii ziceau că de ce preoții nu au făcut slujbe, iar Patriarhul era ușor iritat de treaba aceasta. Oamenii au văzut capul bisericii, bine împodobit așa, având o atitudine destul de dură într-un moment extrem de delicat pentru națiune. A fost un moment emoțional destul de puternic", a zis Dana Grecu.

"Sunt convinsă că Biserica Ortodoxă Română face foarte multe lucruri bune - azile de bătrâni, cămine pentru copii etc. Sunt convinsă că acest lucru se întâmplă. Nu ai ce să faci cu banii. Cumperi limuzine pentru toți episcopii, mai cumperi un hotel, mai cumperi o saună, până la urmă, banii se duc pe aceste lucruri, dar trebuie să mai faci ceva și cu banii care rămân. Sunt convinsă că se fac lucruri bune, dar percepția este următoarea: capii bisericii sunt izolați de societate și apar din când în când, li se întinde covorul roșu, se dau confetti și spun: 'iată, a venit episcopul'. Din când în când mai răzbate în societate câte un subiect cu vreun preot care abuzează sexual un copil. Asta în timp ce îl vezi pe Papă spălând și pupând picioarele unor oameni bolnavi, iar fotografia cu acest moment umple Internetul și nu ai cum să nu faci comparație. Deși sunt gesturi superficiale. Sau nu.", a mai zis jurnalista.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel