Patriarhul Daniel, la Penitenciarul Jilava, pentru sfințirea noii capele

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, însoțit de un sobor de preoți, au mers, sâmbătă, la Penitenciarul Jilva, pentru a sfinți noua capelă a celei mai mari închisori din țară.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit sâmbătă, 05 decembrie 2015, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Capela Sfântul Ierarh Nicolae de la Penitenciarul Jilava din Protopopiatul Ilfov Sud.

Până în prezent, cei încarcerați la Jilava se rugau într-o capelă improvizată într-o fostă cameră de detenție a penitenciarului.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, PF Daniel a arătat că sfințirea capelei unui penitenciar este o lucrare deosebit de importantă din punct de vedere pastoral, spiritual, social și uman în general.

„În Biserică, noi ne pregătim pentru Învierea cea de obște, de la sfârșitul veacurilor. Ne pregătim prin învierea sufletului din moartea cauzată de păcat. Ne pregătim prin spovedanie, prin primirea iertării păcatelor și prin Sfânta Împărtășanie cu Trupul și Sângele lui Hristos care ni se dăruiesc din Sfântul Potir spre iertarea păcatelor și spre viața veșnică. Deci, arvuna vieții veșnice ni se dăruiește în Biserică", a declarat Patriarhul Daniel.

Citește și: PF Daniel, reacție neașteptată după lovitura dată de Guvernul Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel