Patriarhul Daniel: Mesaj de condoleanţe pentru victimele atentatului de lângă Hama, Siria

Sebastian Florea / 16 mai 2019 / 10:45 Salveaza PDF Comentarii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat, joi, un mesaj de condoleanţe Patriarhului Antiohiei şi al Întregului Orient, Ioan al X-lea, pentru victimele atentatului de lângă Hama, Siria.

'Cu profundă întristare, am aflat despre atacul terorist produs zilele trecute asupra satului creştin ortodox Suqailbya, de lângă oraşul Hama, unde au murit 4 copii nevinovaţi, împreună cu un adult, în clădirea şcolii bisericii din localitate şi care au fost înmormântaţi în ziua de duminică, 12 mai 2019.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că tot mai mulţi creştini, indiferent de vârstă, din diferite părţi ale lumii, cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură şi, din nefericire, de multe ori, însăşi credinţa este adusă ca argument în săvârşirea acestor acte abominabile împotriva darului sacru al vieţii care vine de la Dumnezeu. În aceste momente de suferinţă, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor ucişi şi să dăruiască vindecare grabnică celor răniţi', se arată în mesajul Patriarhului Daniel.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81