Pasul Gutâi din Maramureș, blocat de un copac căzut pe drum

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Un copac care a căzut pe partea carosabilă a blocat Pasul Gutâi. Echipele de intervenție lucrează la eliberarea zonei.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, vineri dimineață, din cauza unui copac căzut pe partea carosabilă, circulația rutieră este oprită pe DN 18 Baia Mare - Sighetu Marmației, în Pasul Gutâi, județul Maramureș. Echipele de intervenție acționează pentru îndepărtarea acestuia.

Totodată, sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie și lapoviță pe DN 13B Praid-Gheorgheni și DN 15 Borsec-Tulgheș, județul Harghita, fiind favorizată depunerea de polei. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

Se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații slabe sub formă de ninsoare în zona montană a județelor Alba, Bistrița–Năsăud și Maramureș.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar și sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Ilfov și Olt.

Autostrăzile, cu vizibilitate bună

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, fără precipitații, vizibilitatea fiind bună.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”; recomandă Centrul Infotrafic.

Citește și: ANM, alertă meteo: Intensificări ale vântului, peste 100 km/h la munte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel