PAȘTI 2021, VESTEA ZILEI. Părintele Vasile Ioana: Premierul Cîțu a fost foarte preocupat să asculte părerea cultelor

Părintele Vasile Ioana
Părintele Vasile Ioana

Premierul Florin Cîțu a discutat, joi, cu reprezentanții cultelor religioase despre modul în care va fi oficiată slujba de înviere în 2021. Una dintre soluțiile găsite este ca restricția de circulație pentru populație să fie ridicată în noaptea de Paști. Părintele Vasile Ioana a vorbit despre „vestea cea bună”.

La discuțiile dintre premier și reprezentanții bisericilor au participat și secretariatul pentru Culte, precum și reprezentanți al Administrației Prezidențiale, ai Ministerelor Sănătății și Afacerilor Interne. Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, însă cu distanțare fizică între enoriași și purtarea măștii.

Iată ce a spus părintele Vasile Ioana, joi după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3: „Sărbătoarea de astăzi se numește Buna Vestire, adică vestea cea bună. O veste bună am primit și noi astăzi de la guvernanți. Faptul că secretariatul de Stat pentru Culte a reușit să adune toți liderii cultelor și reprezentanții acestora și să discute despre nevoia spirituală a românului de a fi în noaptea de înviere cu lumânarea în mână în fața bisericii, să poată să cânte Hristos a înviat... Pentru mine, este o veste bună. Vestea cea bună a acestei sărbători este că românii vor participa la slujbă, desigur cu restricțiile sanitare necesare, dar vor participa și ne vom bucura.”

„E vestea cea bună a marii sărbători de astăzi!”, a subliniat părintele

„Trebuie să avem un cuvânt de mulțumire pentru secretariul pentru Culte și premierul Cîțu, care a fost foarte preocupat să asculte părerea cultelor cu privire la noaptea de înviere, ceea ce este foarte bine. E un lucru foarte bun, pe care îl salutăm!”, a zis părintele Vasile Ioana.

Ulterior, a vorbit și despre Paștele de anul trecut. „Trebuie să fim onești. Nu știa nimeni cum stau lucrurile. A fost primul Paști în orb, adică nu știam cum va fi, sunt convins că și lor le-a părut rău. Dacă ați fi mers cu mine în noaptea de Paști, anul trecut, să fi văzut străzile pustii... Am dat lumină polițiștilor care stăteau cu girofarele aprinse. Am dat lumină președinților de scări de bloc. Au primit lumină cu lacrimi în ochi, a fost o noapte plină de emoție, iar anul acesta deja prețuim altfel!”

VEZI ȘI: OFICIAL de la Patriarhia Română: Slujba de Înviere se va desfășura normal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel