Paște catolic. Ninsori și zăpadă de 10 centimetri, în Harghita

În zonele înalte ale judeţului Harghita se semnalează ninsori, un strat consistent de zăpadă depunându-se în staţiunea Băile Harghita şi în zona Harghita Mădăraş.

De asemenea, se înregistrează ninsori şi în pasul Bucin, pe DN 13 B, unde drumarii intervin cu material antiderapant, dar şi la Lacu Roşu, scrie Agerpres. În staţiunea Băile Harghita, ninge încă din cursul dimineţii, iar stratul de zăpadă depus a ajuns la zece centimetri.

Localnicii spun că sunt obişnuiţi cu astfel de capricii ale vremii, peisajul fiind unul potrivit sărbătorilor de iarnă, chiar dacă se sărbătoreşte a doua zi a Paştelui catolic. Oamenii glumesc că vor trebui să pună copiii să caute ouăle de Paşti în zăpadă, nu în iarbă, aşa cum este obiceiul.

Localnicii, obișnuiți cu zăpada până în luna mai 

"Suntem obişnuiţi, anul trecut a nins ultima dată pe 17 mai. În zonă e o vorbă: 9 luni pe an este frig şi trei luni este rece. Şi pentru că e Paştele, nu putem să ne punem ouăle în iarbă, să le caute copiii, pentru că nu a crescut iarba, le vom pune în zăpadă", a spus o localnică.

Staţiunea Băile Harghita este situată la o altitudine de 1.350 de metri şi este localitate aparţinătoare municipiului Miercurea Ciuc, având o medie anuală de 150 de zile cu zăpadă. În anii trecuţi, aici a nins chiar şi la sfârşitul lunii mai. Se înregistrează ninsori şi în zona Harghita Mădăraş, stratul de zăpadă depus fiind şi aici de circa zece centimetri.

Vezi și: Pintea: Investim în sănătate, fără să ţinem cont de culoarea politică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel