Parlamentul Rusiei a eliminat limita superioară de vârstă pentru serviciul militar

Parlamentul din Rusia a adoptat în grabă o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru efectuarea serviciului militar, anunță Sky News.

Camera inferioară a Dumei de Stat a aprobat proiectul de lege într-o singură sesiune, iar camera superioară, Consiliul Federației, și-a dat aprobarea la scurt timp după aceea.

Pentru ca proiectul să devină lege, mai are nevoie de semnătura lui Vladimir Putin.

„Astăzi, în special, trebuie să consolidăm forțele armate și să ajutăm Ministerul Apărării. Comandantul nostru suprem face totul pentru ca forțele noastre armate să învingă, iar noi trebuie să ajutăm", a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

În prezent, rușii trebuie să aibă între 18 și 40 de ani, iar străinii între 18 și 30 de ani pentru a se înrola ca soldați profesioniști în armată.

Rusia a suferit pierderi semnificative în timpul luptelor din Ucraina.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat la 25 martie că 1.351 de militari ruși au fost uciși, dar ucrainenii susțin că aproximativ 30.000 de militari ruși au murit în război, potrivit Mediafax.

Vezi și: Putin va fi internat într-un sanatoriu și va rămâne fără putere până în 2023, prezice un fost șef al serviciilor secrete britanice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel