Parlamentul European, evacuat de urgență, după ce mai mulți kurzi au amenințat că se aruncă de la etaj. Bogdan Chirieac: Lupta lor e de câteva decenii

foto dcnews
foto dcnews

Plenul Parlamentului European a fost evacuat de urgență, după ce mai mulți protestatari kurzi au amenințat că se aruncă de la balcon.

Plenul Parlamentului European a fost evacuat de urgență, după ce mai mulți protestatari kurzi au amenințat că se aruncă de la balcon, a anunțat europarlamentarul Eugen Tomac, în direct la Realitatea Plus.

"Chiar în urmă cu 20 de minute am fost evacuați din sala de plen. Practic activitatea Parlamentului a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată deocamdată. Sunt în zona de vizitatori mai mulți activiști care au afișat steaguri cu chipul liderului kurzilor. Deci, din acest punct de vedere, probabil este o mișcare extremă de protest, neanunțată. Din motive de securitate secretarul general al Parlamentului European a dispus evacuarea plenului și acum se discută cu cei care protestează. Unii dintre ei amenință că în cazul în care vor fi evacuați vor recurge la gesturi extreme", a declarat Eugen Tomac.

Citește mai mult aici: Plenul Parlamentului European, evacuat. Echipele de securitate intervin

Bogdan Chirieac: Cea mai mare națiune a lumii care nu are o țară

Revolta protestatarilor ar fi pornit de la uciderea celor trei kurzi în Paris, înainte de Crăciun. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, într-o intervenție telefonică:

"Kurzii, nordul Irakului și zona din Turcia de la graniță, 20 de milioane de oameni, sunt cea mai mare națiune a lumii care nu are o țară. De altfel, i se spune Kurdistanul Irakian, capitala la Arbil, deși ei se află pe teritoriul Irakului și pe teritoriul Turciei. Ankara nu acordă niciun fel de drepturi kurzilor, îi numesc turcii de la munte, refuză să-i recunoască. Lupta lor e de câteva decenii.

A fost și lupta armată (...) De altfel, recentul atentat din centrul Istanbulului are de-a face cu PKK, așa a spus președintele Erdogan, deci e o luptă continuă și cumva ar trebui, când vor avea timp, când va exista interese, SUA să încerce să rezolve și această problemă. Sunt un popor vechi, sunt un popor de sine stătător, sau măcar să aibă toate drepturile din lumea civilizată, lucru care nu se întâmplă vizavi de kurzi", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel