LEGI JUSTIȚIE. PNL şi USR, mișcare la CCR. Dragnea, mesaj dur

Parlamentarii PNL şi USR au depus, pentru a doua oară, sesizare la Curtea Constituţională privind legile Justiţiei, adoptate luni şi de Senat, a anunţat, joi, 29 martie, deputatul liberal Gabriel Andronache. 

"Am depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor sesizările pe reglementările reexaminate cu privire la legile Justiţiei. Am sesizat din nou CCR, pentru că, în mod evident, ceea ce au făcut colegii din majoritatea parlamentară, respectiv cei de la PSD-ALDE-UDMR, în procedura de reexaminare, nu are nicio legătură cu ceea ce a scris CCR în cele trei decizii", a declarat Andronache la Parlament.

37 de motive de neconstituţionalitate

Potrivit acestuia, PNL şi USR au constatat 37 de motive de neconstituţionalitate: la Legea 303 privind statutul magistraţilor sunt 22, la Legea 317 referitoare la CSM - nouă iar în cazul Legii 304 privind organizarea judiciară, şase motive de neconstituţionalitate. Acestea au fost identificate plecând de la chestiuni care ţin de modul în care au fost adoptate noile reglementări, a precizat el.

El a reamintit că rapoartele au venit la plen atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat în ziua în care au fost adoptate. 'Vă reamintesc că în plenul Senatului a fost introdus în Legea 303 un amendament care a fost denumit de majoritatea parlamentară de corelare tehnico-legislativă, când el, practic, a modificat definiţia erorii judiciare. Inadmisibil, din punctul nostru de vedere, ca aşa ceva să se întâmple în procedura parlamentară. Există totodată foarte multe motive care se referă la conţinutul acestor modificări şi care fac în continuare reglementările în cauză toxice pentru sistemul de justiţie din România. Ca atare, avem speranţe mari că reglementările vor fi din nou declarate neconstituţionale şi vor reveni în procedură legislativă', a mai spus Andronache.  

[citeste si]

Ce zice Dragnea

"Este o grupare de partide care susţine, în continuare, statul paralel, care susţine să se continue abuzurile, ca lumea asta a tenebrelor să continue. (…) Au fost atacate la Curtea Constituțională. CCR a declarat, cu excepția a câtorva articole, legile constituţionale. (…) Această disperare, până la urmă, se va încheia. Nu pot bloca mersul democraţiei. Legile vor ajunge, până la urmă, la președintele României. O să vedem ce face. (…) Acele legi vor intra în vigoare", a spus Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel