Paris. Măsuri extreme de securitate la marşul de duminică

La marșul de duminică, în memoria  victimelor atentatelor din Franţa, autorităţile  au anunţat măsuri extreme de securitate.

Peste 5.500 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi duminică la Paris şi în regiunea sa, dintre care 2.200 pentru a asigura securitatea în timpul manifestaţiei în memoria victimelor recentelor atacuri jihadiste, a anunţat sâmbătă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

"În faţa acestei situaţii excepţionale, măsuri excepţionale vor fi luate pentru a asigura securitatea manifestaţiei şi respectarea ordinii publice", a declarat Bernard Cazeneuve. El a precizat că "lunetişti de elită" vor fi amplasaţi pe acoperişurile imobilelor aflate pe traseul manifestaţiei.

Ministrul a mai afirmat că aproximativ 700.000 de persoane au manifestat sâmbătă în toată Franţa în memoria celor 17 victime ale atacurilor jihadiste care au traumatizat ţara în ultimele zile.

Citește și: Marșul Solidarității la Paris: Gestul lui Iohannis, salutat de Ponta

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la mitingul care va avea loc duminică la Paris, menit să reafirme lupta pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

Numeroşi lideri străini şi-au anunţat participarea la "marşul solidarităţii" de la Paris, printre care preşedintele român Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul turc, Ahmet Davutoglu, dar și Seghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

În schimb, liderul Frontului Național, Marine Le Pen, și-a exprimat regretul că nu a fost invitată la Marșul Solidarității, aruncând o umbră de îndoială asupra adevăratului motiv al organizării acestui eveniment.
"Nu voi merge unde nu sunt dorită", a spus Le Pen pentru AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel