Părintele Vasile Ioana: De duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea

Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a spus că duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea.
Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a spus că duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea.

Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a spus că duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea.

”Duminică, 1 august, este o zi de nou început. Începem o nouă viață duhovnicească. Haideți să vedem cum putem să facem acest lucru! Avem cinci mijloace puse la dispoziție de Dumnezeu, cinci arme puternice. (…) Astăzi, Biserica scoate artileria grea pentru voi! Prima armă este crucea. Ne dă putere și ne protejează. Este un antivirus fantastic pentru suflet. Și părintele Arsenie Boca spunea că atunci când ne vine un gând rău, să ne închinăm și să spunem: Doamne, nu mă lăsa! Îți vine un gând depresiv, fă semnul crucii. 

A doua armă este postul. De astăzi ținem postul salatelor, postul pepenelui, postul acesta ușor. Timp de două săptămâni, nu mai mâncăm carne, lapte, brânză și ouă. Dacă ne umflăm de fasole, n-are niciun rost să zicem că suntem buni postitori. Postul adevărat înseamnă să reduc cantitățile de mâncare. Haideți, în această perioadă, să ținem și un pic de post negru. Să nu mâncăm până la ora 15.00, dacă putem și suntem sănătoși, sau până la ora 12.00! Sau să ținem postul cu apă. Bem apă multă și nu mâncăm sau să mâncăm puțin. Dacă ești bolnav, nu este absolut nicio problemă, discuți cu duhovnicul și ai dezlegare (n.r. - pentru anumite alimente). Postul nu trebuie să fie împotriva sănătății fizice. Dacă ai o problemă fizică, iar medicul ți-a zis să mănânci ouă, vei mânca ouă, dar vei ține post de celelalte - postul gurii, postul ochilor, postul minților, postul de bârfă.

A treia armă puternică este spovedania. Începem să facem lista păcatelor pentru a veni la duhovnic. A patra armă este arma pocăinței, când ne pare rău că am greșit. De astăzi ne rugăm mai mult. Rugăciunea comună are putere foarte mare.

A cincea armă puternică este cuvântul lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură”, a spus părintele Vasile Ioana.

Ascultați, pe larg, mai multe aici:

Duminică, 1 august 2021, a început Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului mai este cunoscut în popor şi ca Postul Sfintei Mării sau Sântămăriei. Acest post îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului. Biserica recomandă ca, în această perioadă de post, să fie citită zilnic rugăciunea “Paraclisul Maicii Domnului”.

VEZI ȘI: Părintele Vasile Ioana, întrebare pentru românii care au rate imense la bănci / video

Îndemnul părintelui Vasile Ioana, soluție pentru a găsi răspuns la toate problemele existențiale

Tiranul care trebuie oprit cu orice preț! Părintele Vasile Ioana: Suntem la televizor, dar trebuie să o spunem!

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy