Urmărește emisiunea live


Părintele Vasile Ioana, întrebare pentru românii care au rate imense la bănci / video

Vasile Ioana
Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre creditele la bănci la care apelează românii pentru a-și lua case și mașini.

Odată cu creditele la bănci, de cel mai multe ori, pe 30 de ani, vin și depresiile. Oamenii practic își amanetează viitorul pentru zeci de ani, neștiind totuși dacă salariul câștigat astăzi va fi la fel mereu.

Despre acest subiect a vorbit părintele Vasile Ioana.

”Avem profesioniști buni care au învățat toată tinerețea. După aceea, au intrat în corporații, au vrut casă, două mașini, casă de vacanță, salariu mare. Pentru toate aceste lucruri, s-au împrumutat la bănci, s-au făcut slugile băncilor, acum au rate imense și ce a apărut? Depresia. Creștinul adevărat nu se împrumută mai mult decât poate să ducă. Ești sigur că și peste cinci ani vei câștiga aceiași bani? Dacă se întâmplă ceva? Precauția și măsura sunt esențiale”, a zis preotul Vasile Ioana.

Vezi, mai jos, intervenția integrală a părintelui Vasile Ioana:

Biserica „Sfântul Nicolae” - Dintr-o zi din București, locul în care slujește Vasile Ioana

Biserica „Sfântul Nicolae” - Dintr-o zi din București este ridicată pe locul unei bisericuțe de lemn, atestată documentar în prima jumătate a sec. al XVII-lea. Mica biserică primise numele „Dintr-o zi” pentru că ar fi fost înălţată într-o singură zi de ctitorul ei Neagul Postelnicul – un strămoș al doamnei Maria Brâncoveanu.

La această Biserică slujește îndrăgitul preot Vasile Ioana.

Din luna martie a anului 2021, în Biserica a fost adusă o copie în mărime naturală a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Paramythia, de la Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos.

În acest spațiu binecuvântat, prin împreună-participarea slujitorilor și a credincioșilor Bisericii, se desfășoară o dinamică activitate pastoral-misionară. Aceasta este centrată pe mărturisirea învățăturii creștine în cea mai autentică și totodată actuală formă, pe participarea activă la sfintele slujbe și pe îmbogățirea duhovnicească continuă prin cateheze și întâlniri duhovnicești, prin organizarea de pelerinaje la locuri și oameni cu viață sfântă, prin acțiuni filantropice. Astfel, în Biserica se dă o importanță firească atât cultivării cuvântului, cât și faptelor creștine concrete. Beneficiind de poziția sa în centrul Capitalei, Biserica „Sfântul Nicolae” - Dintr-o zi  organizează și evenimente cultural-artistice și recreative, care au drept efect consolidarea legăturii dintre credincioși: concerte vocal-simfonice, piese de teatru jucate de copiii Bisericii, concerte instrumentale susținute de tinerii din parohie, ateliere de creație cu scop filantropic, vizite la muzeele bucureștene, concursuri de fotografie, ieșiri cu bicicletele, drumeții la munte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel