Părintele Sofian: Unii nu își vorbesc cu anii. Vai de postul lor!

Unii dintre fiii duhovniceşti ai Părintelui Sofian îşi aduc aminte cu drag de părinte şi de sfaturile pe care le dădea.

Spunea mereu că este bine ca oamenii să dăruiască: "Dă cât poţi, dar dă! Că milostenia e mare înaintea lui Dumnezeu, şterge multe păcate! Măi omule, milostenia te ridică la cer şi Dumnezeu îţi ascultă rugăciunea. Dacă primeşti, să dai. Oricât de puţin. Dar să dai. Dacă cineva îţi dă un covrig, iar lângă tine şade unul ca tine, un om sărman, un frate de-al tău, rupe din covrig o bucăţică şi dă-i şi lui. Că Dumnezeu e mare şi poate din bucăţica aia să vă sature pe amândoi."

"Când dai, să nu-ţi pară rău. Să dai cu bucurie că lângă tine e îngerul care te scrie în cartea cu fapte bune. Iar dacă îţi pare rău, nu te poate scrie că te îndoieşti în inima ta. Şi lui Dumnezeu nu-I plac îndoielile. Dumnezeu e drept şi bun şi vrea să fim şi noi la fel", mai spunea părintele.

Părintele Sofian se întrista mult când auzea că femeile fac avort. Avea lacrimi în glas şi zicea: "Să ţii post negru miercurea şi vinerea, fără strop de apă, pentru că ai omorât un suflet de om."

Spunea că postul trebuie să fie însoțit de rugăciune, de fapte bune și de împăcare: "În post contează foarte mult să vă iertaţi unul pe altul. Poţi să mori de foame, nu are niciun rost postul tău, până nu te împaci cu celălalt. Unii nu-şi vorbesc cu anii. Dar postesc fiecare post. Vai de postul lor!...".

VEZI ȘI: ARSENIE BOCA. Cuvinte neașteptate despre BOLNAVI

Sursa: Manastireasuruceni.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel